Student-VM

Den 15e juli var det dags för avresa till ett av årets huvudmål, student-VM i orientering. Det var samling vid Vasas flygplats så jag hade pratat ihop mig med Filip+Filip så vi flög samma plan dit. Väl framme fick vi tillbringa cirka 2h på Vasas flygplats som är mindre än en vanlig ICA för att vänta på resten som flög från Stockholm. Det visade sig vara nästa plan som landade, så även de som jobbade på flygplatsen hade också cirka 2h rast.

Måndagen tillbringade vi med att träna lite i relevant terräng för skogsdistanserna. På eftermiddagen fanns det även möjlighet att åka in och promenera runt i Seinäjoki där sprinten skulle äga rum, men jag stannade hemma och vila då jag inte är någon sprinter. På tisdagen började tävlingsveckan med sprintstafetten. Jag valde att stanna hemma och ägna dagen åt att äta mat och bada i sjön som fanns precis utanför boendet.

Bild: Susanne Barkholt

Onsdag var den första dagen då det var dags för mig att tävla och springa medeldistans. Karantänen som var vid boendet slapp jag sitta i då jag gick i andra startgrupp. Vi bussades från boendet ut till starten. Vi kom fram lite tidigt enligt min smak, men det var bara att sitta i lagret/garaget som de hade som förstart och undvika värmen. Själva loppet var hyfsat stabilt från min sida. Det var oerhört tung terräng och jag hade en ganska dålig dag fysiskt men lyckades hålla ihop tekniken. Loppet räckte till en 6e-plats för mig. Värt att nämna är att alla damer (4st) var topp 6 vilket var grymt presterat av oss!

Bild: Susanne Barkholt

Efter målgång ägna man tiden åt att vara hejarklack och äta glass om man heter Filip.

På torsdagen var det vilodag för mig men sprint för några i laget. Jag tillbringade dagen på samma sätt som jag gjort tidigare vilodagar. När det är vila, tycker jag om att göra så lite som möjligt, kolla serier och äta godis och oreos. På fredagen var det dags att tävla igen i form av långdistans men den gick lite sämre.

Sista dagen var det stafett och jag hamnade i andralaget. Jag fick förstasträckan, Elin Carlsson andra och Linnéa Golsäter fick sista. Förstalaget bestod av Tilda Johansson-Johanna Öberg-Emma Bjessmo. På min sträcka hade jag den långa gafflingen, vilket gjorde att jag hela tiden blev chockad av att folk var före mig, men jag kämpade ikapp de som sprungit lite kortare och kunde växla ut Elin på en 3e-plats. Övrigt blev det lite missar under stafetten så det blev ingen pallplats för något av våra lag.

Det var allt det roliga från den resan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *