Första skolveckan och Schweiz

Nu har äntligen jag också börjat skolan. Jag kommer läsa 5 st kurser som totalt ger 30 högskolepoäng här i Karlsruhe innan jag vänder hem till Chalmers igen. För er som inte vet så är det här min första termin på mastern och jag har valt att gå en master som heter Infrastructure and environmental engineering. Kurserna jag går här i Tyskland är:

  • Models and Methods in Traffic Engineering and Transportation Planning.
  • Road Construction
  • Project Integrated Planning
  • Highway Design
  • City Transport Facilities

Första veckan var både kul och jobbig. Kurserna verkar intressanta och jag tror att jag har valt rätt, men alla är på tyska så det blir en liten utmaning. Det som var mindre kul var att alla föreläsare antog att man kunde alla system med var man hittar dokument och anmäler sig. Det visste jag ingenting om men har lyckats lösa allt ändå.

Utöver skolan var jag och träna med löpargruppen men jag gick även ut och åt både i tisdags och onsdags med några andra utbytesstudenter. Roligaste var i onsdags när vi åt på en kinesisk restaurang och tjejen från Kina valde all mat.

Över helgen var jag åter en sväng till Schweiz. Där var det kalas på lördagen och sen gick vi upp på First på söndagen.

Idag har jag testat på crosstrainern på gymmet där jag tänkt träna under min tid i Karlsruhe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *