Ungern

I torsdags åkte jag, Leif och Totte ner till Ungern för att springa en 3-dagars bestående av sprint, medel och lång. Vi flög från Stockholm til Wien och sen tog vi en hyrbil ner till Pécs där tävlingarna gick. Vi hade lite problem med att hitta mat i början då nästan allt var stängt. Det resulterade i att vi levde på McDonalds i ett dygn ungefär. Sprinten var på eftermiddagen på långfredagen och gick i utkanten av Pécs. Det var en ganska rolig sprint men lite väl svår på slutet med innergårdar och trånga trappor. Jag missade endel och hade även problem med att hitta del 2 på kartan efter varvningen.

På lördagen var det en medeldistans i en skog som heter Mecsek. Jag sprang lite halvtaskigt även denna dag men det var väldigt rolig terräng med massa runda gropar. På vissa ställen i skogen växte det ramslök på marken vilket gjorde att det luktade massa lök när man sprang genom det. Efter tävlingen hade vi hittat att det fanns en grotta i närheten som man kunde kolla på. Vi gick en guidad tur på ungerska som tog ungefär 45 min. Vi fick som tur var med oss en beskrivning på engelska annars hade det blivit svårt då jag inte lärt mig ungerska än.

På kvällarna gick vi runt i Pécs och kolla vad staden hade att erbjuda och vi testade olika ungersk mat och öl. Torget i stan var väldigt fint och allt såg helt nyrenoverat ut. Ungern i största allmänhet var väldigt fint vid den här tiden på året.

På söndagen var det en långdistans som var väldigt jobbig men en bra genomkörare inför 10mila nästa helg. Jag kom 2a i totalen efter att fått stryk av flera som förmodligen behärskar terrängen mycket bättre än mig. Leif vann sin klass och Totte bröt i samma klass. Efter tävlingen på söndagen tog vi bilen tillbaka till Wien och sen åkte vi hem till Sverige på måndagen.

Foto: István Máthé

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *