O-Ringen

Veckan som varit har det, som många kanske vet, varit O-Ringen i Norrköping/Finspång. Då det är Finspång jag är uppväxt i var det extra kul att få springa. Tyvärr är inte formen där den ska vara då jag har varit oerhört mycket förkyld under våren/sommaren men förhoppningsvis har jag tagit mig ur det nu.

Etapp ett och två var i Finspång och bjöd därför på två långdistanser i fin terräng. Jag sprang lite halvtaskigt båda dagarna med lite för många småbommar. Etapp ett tyckte jag var roligast, men det beror nog mest på att jag inte hade haft chansen att bli trött än.

Etapp 3 var det sprint i Norrköping, men det var dagen då min insats var sämst. Jag missade lite men framförallt blev jag oerhört trött så jag skulle tro att jag sprang snabbare på långdistanserna än på sprinten.

Sen på torsdagen fick även eliten ta vilodag och då det var typ 30 grader kändes det passande att åka och bada med några andra elitare. Vilodagen var den dagen som bjöd på mest action då det vid sjön som vi skulle bada fanns ett rep som man kunde svinga sig ifrån. Fast egentligen nu i efterhand, efter att ha provat, så var repet nog bara för prydnad för det gick inte så bra att svinga sig ut utan att landa på grunt vatten.

Etapp 3 och 4 var vid yxbacken och bjöd på brutalt jobbig terräng där jag knappt kom upp för backarna. Jag gjorde inga vidare lopp här heller men var ändå nöjd med en slutgiltig 27e-plats med hänsyn till förutsättningarna. Hela O-Ringen avslutades med en kul avslutningsfest.

Lite passande bilder som jag lyckats hitta från veckan då jag själv glömde ta kort:

Foto: Moa Gustafsson
Foto: Torbjörn Andren
Foto: Torbjörn Andren

Nu efter att ha haft ledigt i två veckor ska jag sommarjobba i fyra veckor till. Jag jobbar i Norrköping med geoteknik. Till helgen blir det dock lite äventyr i Bulgarien i form av en tredagars.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *