Bulgarien

Förra helgen var jag med Leif och pappa i Bulgarien och sprang Bulgarian cup. Det var en 3-dagars uppe i bergen utanför Strelcha. Vi bodde i en by/mindre stad om man fortsatte upp i bergen. Om man vill ha en liten språklig utmaning kan man försöka uttala namnet på byn på rätt sätt, byn hette Koprivsjtitsa. Den var tydligen ganska känd i Bulgarien för att vara väldigt fin med äldre arkitektur. Då jag inte var i någon annan by i Bulgarien kan jag inte riktigt uttala mig om hur vida det stämde eller inte.

Tävlingen bestod som sagt av tre dagar och det stod i pm att det skulle vara medeldistans varje dag. Jag anade redan oråd när jag läste att vi skulle ha 6 km och 250 meter stigning. Jag var ute i 68 min första dagen och inte cirka 35 min som en medeldistans är i Sverige. Orienteringen var väldigt teknisk och terrängen var ganska brant. För mig gick det egentligen inte superbra någon dag då jag bommade ganska mycket, men jag vann varje dag ändå. Sista dagen var det jaktstart och då jag hade 8 min ledning lyckades jag även hålla undan och ta hem totalen. Pappa lyckades också vinna H55-elit medan Leif hade det lite jobbigare, men han fick i alla fall mest tid till träningsdagboken. Priset för segern var en t-shirt med reklam, en medalj och en stor pokal. Pokalen medförde lite problem eftersom jag endast hade handbagage när jag flög. Jag var inte heller helt säker på om säkerhetskontrollen skulle släppa genom den eftersom det var en ganska stor metallbit. Den tog sig till slut hela vägen hem till Sverige och jag fick många att skratta när jag hade en pokal som min handväska.

När vi inte tävlade var vi i byn som vi bodde och testade Bulgarisk mat på några av de många restaurangerna som fanns i byn. Det bjöd på en slags gryta och till kunde man välja olika tillbehör, vilket var det svåra. Första dagen tog vi bröd som visade sig vara ett runt bröd som påminde om pizzadeg. Andra dagen valde vi att testa de andra maträtterna att ha till så som potatis, grönsaker osv. Servitören kolla lite konstigt när vi beställde tre olika rätter till grytan, senare förstod vi varför då hela bordet blev fullt med mat, vilket är lite mycket för tre personer.

Vi kom hem i söndags så jag har jobbat nu hela veckan. Jag har både fått vara på kontoret och ute i fält och borra. Igår sprang jag en liten kvällstävling men den gick urkasst så den historien lämnar jag oberättad.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *