Vasastafetten och en helg i Sälen

I fredags fick jag gå tidigare från jobbet för att åka upp till Sälen. Helgens äventyr bestod av att jag tillsammans med Finspång Forest Runners skulle springa Vasastafetten. Vi hade två herrlag och ett damlag, där jag sprang sträcka 7 i damlaget tillsammans med 9 andra. Vasastafetten går ut på att sträckan mellan Mora och Sälen är uppdelad på 10 sträckor där 10 personer springer varsin sträcka.

Min sträcka var bara 4,7 km, så det var inte så stor andel av de 9 mil som jag sprang. Sträckan gick från Gopshus till Hökberg, och min tid var strax under 19 min. Laget lyckades vinna damklassen vilket gjorde allt extra roligt. Just när vi skulle springa i mål i Mora hade vi otur med att det kom störtregn så allt blev blött, men vad gör det när man vinner fina priser efteråt.

Lite mer om själva resan och vilka som var med i laget. Vi åkte upp i flera bilar från olika delar av landet och möttes upp i en stuga i Sälen. De flesta i laget höll på med löpning av olika slag, både terräng, bana och asfalt. Det var även någon enstaka orienterare som jag och någon skidåkare. Efter stafetten på lördagen stannade vi och åt i Mora innan vi åkte hem och kollade på orienterings-vm. Det var väldigt kul att få förklara orientering för några av löparna som inte riktigt hängde med på vad allt innebar. På kvällen hade en av anordnarna fixat en frågesport/musikquiz och till var det uppdukat en buffé av godis, chips och läsk. Kändes som man var på barnkalas, fattades bara fiskedamm.

På söndagen var det resdag hem men innan avfärd passade många av oss på att springa långpass på fjället. Vi körde en fin 2 timmar lång runda på lite småstig och rakt över fjället. Det var nog det bästa med helgen. Efter det packade vi ihop och åkte hem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *