Midnattsloppet

I fredags jobbade jag min sista dag på WSP i Norrköping, så jag packade därför ihop mina grejer och flyttade tillbaka till Göteborg i lördags. Att jag gjorde allt så direkt berodde på att jag skulle springa midnattsloppet på lördagskvällen. Jag kom fram till Göteborg strax efter lunch på lördagen och skyndade mig hem och lämnade mina väskor för att sedan åka ner till Liseberg och möta upp Anna och Gabriella. Jag laddade alltså upp inför midnattsloppet med att åka lite berg- och dalbana. Tyvärr hann jag bara åka Valkyria och Atmosfear då det var cirka 1h kö på varje attraktion.

Starten på midnattsloppet var 21:30 och jag var i startgrupp 2 då jag inte har någon direkt seedning. Det var mitt första löplopp i Göteborg och jag blev väldigt förvånad över hur mycket folk det är på ett sånt evenemang. Både löpare och publik gjorde att det blev en väldigt häftig känsla att springa. De spelade även musik längsmed hela banan och det var massa olika partyljus. Jag föredrar att springa i mörkret för då känns det som man är snabbare än vad man egentligen är. Min tid blev 40:59 vilket ledde till en tionde plats och det visade sig att banan var lite längre än 10 km, så utifrån det är jag väldigt nöjd med min tid. Efter att ha sprungit ett löplopp börjar jag överväga att springa fler då det var väldigt kul!

Två nöjda löpare efter målgång. Fick en väldigt fin medalj eftermålgång som jag tyvärr redan tappat bort.

På söndagen inom 12h efter att jag sprungit midnattsloppet stod jag på startlinjen för att springa Göteborg O-meeting etapp 3 nere i Kungsbacka. Jag gjorde ett väldigt stabilt lopp tekniskt men var lite trött fysiskt. Som helhet var jag ändå ganska nöjd med att bara vara 10 min efter en världsmästare på en långdistans. Det känns som jag sakta men säkert börjar komma i form igen efter vårens alla förkylningar.

Råkade glömma min tävlingströja hemma så det blev att testa på den nya regeln om att man får springa i linne.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *